Lustrumtocht 40 naar 400

 • Home
 • /
 • Lustrumtocht 40 naar 400

RTC Lustrumtocht

In 40 naar 400 km Wijk – Valkenburg – Wijk

RTC Duurstede bestaat  dit jaar 40 jaar en dat willen wij markeren met een unieke lustrumtocht. Zaterdag 19 juni 2021 de ultieme uitdaging, “Koffiedrinken in Valkenburg”!!

Deze tocht – ruim 400 km – is een kleine 40 jaar geleden voor het eerst gereden door de oprichters van RTC Duurstede. Man van het 1e uur Han Nagelhout: ‘het idee kwam van Jan van Galen. Jan was een echte lange afstandsfietser, die o.a. Parijs-Nieuwegein al eens had gefietst. Zijn idee om als RTC Duurstede ook een lange afstandsrit te organiseren vond navolging. Dat plan werd uitgevoerd: een route uitgezet met de kaart en routebeschrijving, Garmin en GPS was er toen nog niet, begeleidende volgwagen en op een zaterdag in juni 1984 hebben 14 leden deze memorabele tocht gereden.”

Onze tocht in 2021:

 • voor dag en dauw vertrekken wij met een zo’n groot mogelijke groep om dan rond het middaguur
 • koffie met vlaai te drinken in Valkenburg.
 • onderweg zullen we rond de 100 en 300 km ook kort pauzeren om wat te eten en te drinken
 • tegen de avond aankomst in Wijk waar wij zullen afsluiten met een lekkere borrel!

Wij willen deze tocht graag rijden met een zo’n groot mogelijk groep leden; daarvoor denken we aan de volgende mogelijkheden:
We rijden in verschillende snelheidsgroepen. Je kunt deze rit solo te rijden, maar ook in duo’s of trio’s. Fiets je in een duo of trio dan zal 1 persoon in een volgauto meerijden en is er de mogelijkheid om onderweg te wisselen. Daarnaast is er de optie voor een korte versie van 200 km (solo, duo of trio) met de start/finish in Eindhoven.

Voor iedereen geldt: deze dag hebben wij ook de beschikking over een volgwagen voor technische ondersteuning, extra materiaal, kleding en voeding.
Deze unieke tocht vraagt natuurlijk een goede voorbereidingen daarom zullen wij vanaf maart beginnen met de verschillende voorbereidingstochten. Maandelijks gaan wij een uitdagende tocht organiseren waarbij het aantal kilometers toeneemt zodat iedere deelnemer goed voorbereid aan deze jubileumtocht begint.

We denken o.a aan:

 • Elfstedentocht (200 km) in maart
 • Ronde van Vlaanderen 180 -240 km in april
 • Mergelland in april
 • Markermeer 270 in mei
 • Randje Utrecht 310 km in mei

Het is belangrijk om deze uitdaging te rijden in een tempo dat jij ook vol kunt houden. Probeer voor deze tocht dan ook afspraken te maken met collega fietsers uit je eigen tempogroep.

Komende maanden zullen wij jullie in onze maandelijkse nieuwsbrief verder informeren over deze prachtige jubileumtocht. Dit met verhalen van deelnemers van het eerste uur, maandelijkse tocht en relevante informatie m.b.t. voorbereidingen, materiaal, voeding etc.

Gelijk aanmelden doe je via onderstaand formulier.

Mocht je vragen hebben neem dan via onderstaande button even contact op met Harrie Lantinga.

AANMELDEN

  Aanmelden: Lustrumtocht 40 naar 400

  Bij deze meld ik mij aan voor de Lustrumtocht 40 naar 400 op zaterdag 19 juni 2021.

  Ik neem deel aan de: de volle 400!een gedeelte van de 400.als vrijwilliger voor de hele- of gedeelte van deze dag

  Tevens wil ik de volgende voorbereidingstochten fietsen.
  *ik neem niet deel aan een voorbereidingstocht*Elfstedentocht (200 km) in maart*Ronde van Vlaanderen 180 -240 km in april*Markermeer 270 in mei*Randje Utrecht 310 km in mei
  De Mergelland in april is ook een voorbereidingstocht maar de inschrijving daarvoor volgt via een ander inschrijfformulier.

  Heb jij zin en tijd om deze uitdaging mee te organiseren? Het organiseren van een maand tocht, hand- en spandiensten etc.:
  janee

  Eventuele opmerking:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)