RTC Spinning @Fit4All

  • Home
  • /
  • RTC Spinning @Fit4All

Spinning*
Van begin oktober tot eind maart gaan wij spinnen. Speciaal voor RTC Duurstede organiseert Fit4All tijdens de wintermaanden de “woensdagavond Spinning”. Deze spinning les duurt 1½ uur en het programma is meer gericht op fietsers en duursporters.

Functionele training
Dit jaar hebben we het aanbod uitgebreid. Je kunt ervoor kiezen om na de spinning les aan te sluiten bij de “functionele training”. Deze training duurt 15-20 minuten en bestaat uit: core stability-, kracht- en lenigheidsoefeningen. Oefeningen die je ook “thuis voor de buis” kunt doen waardoor je een nog beter resultaat behaald.

Individuele inspanningstest en persoonlijk trainingsadvies**
Het programma start met de individuele inspanningstest op een Wattbike waarbij je gedurende ongeveer 15 minuten geleidelijk meer vermogen gaat trappen totdat je niet verder kunt. Reken erop dat je flink aan de bak moet. De test geeft inzicht in je exacte trainingszones en laat de maximale hartslag en vermogen zien. Ook wordt het omslagpunt duidelijk, het moment dat je meer CO2 uitademt dan zuurstof ínademt.

Op basis van de testgegevens (die je overigens gelijk mee krijgt) en je doelstelling gaat David zijn huiswerk maken. Het resultaat is een toelichting op je testgegevens en een individueel trainingsadvies gericht op het bereiken van je doelstelling.

*Leden van RTC Duurstede kunnen tegen gereduceerd tarief spinnen bij Fit4All
** Aan dit programma zijn extra kosten verbonden.