Sluitingstocht 2020

  • Home
  • /
  • Sluitingstocht 2020

RTC Sluitingstocht 2020

RTC Sluitingstocht 2020

Na de openingstocht op 8 maart 2020 brak een bijzonder jaar aan waarin het CORONA virus dagelijks het nieuws bepaalde. Ook het gezamenlijk fietsen werd aan banden gelegd. Een moeilijke tijd met voor veel mensen veel contact beperkingen en helaas ook dierbaar verlies.

Gelukkig is er veel ten positieve veranderd, al blijft het virus op de loer liggen om opnieuw toe te slaan. Waakzaamheid blijft geboden.

Met de verruiming van de RIVM richtlijnen werd gelukkig ook het gezamenlijk fietsen weer toegestaan. Vele leden fietsen nu al weer frank en vrij rond. Juist dit jaar is geëxperimenteerd met een nieuwe groepsindeling met gemiddelde snelheden als uitgangspunt.

Langzamerhand wordt duidelijk in welke groep ieder lid zich het beste thuis voelt. Er is gelukkig veel keuze en na evaluatie van deze nieuwe groepsindeling kan verdere afstemming en wellicht nog uitbreiding van groepen plaatsvinden.
Als afsluiting van het wegseizoen wordt elk jaar de sluitingstocht gereden. Voor dit CORONA jaar misschien een gebeurtenis om je extra op te verheugen. Het is een tocht waar de ontmoeting met elkaar centraal staat. Lang was dat dit jaar niet toegestaan. Nu, rekening houdend met de 1,5 meter is dit gelukkig wel weer mogelijk.

Wat kun je verwachten
Zoals elk jaar fietsen we in 3 groepen. Een snelle groep met een afstand van 110 km met de stop op ongeveer 59 km. Een middengroep die 98 km fietst met hun stop op 47 km en tenslotte een langzame groep met een afstand van 69 km met de stop op 33 km.

Rekening houdend met ongeveer de gemiddelde snelheden waar de drie groepen in fietsen, is het de bedoeling dat we met het vertrek om 09.00 uur ongeveer tegelijkertijd tussen 10.30 en 10.45 bij restaurant ‘Het Vuursche Bos’ in Lage Vuursche aankomen. Daar wacht koffie met gebak.

Foto van de openingstocht 2020

Praktisch
Vertrek is bij onze sponsor PPC op de Weegmaat op het industrie terrein. Na de gebruikelijke fotosessie verzamel je bij de wegkapitein(s) die de groepsrit (kort, middellang, lang) van jouw keuze vertegenwoordigd om vervolgens lekker te gaan fietsen. Bij een groot aantal deelnemers per groep kunnen de wegkapitein(s) beslissen de groep nogmaals te splitsen in 2 kleinere groepjes.

De groep die de lange afstand fietsen, vertrekken als eerste; de korte route als laatste.

Programma
Wij verzamelen om 9:00uur bij PPC, na het gebruikelijke fotomoment starten alle groepen aan de sluitingstocht. Rond 10:30/10:45uur verwachten wij alle groepen voor koffie met gebak bij restaurant ‘Het Vuursche Bos’ in Lage Vuursche.
Naar verwachting zijn we tussen 12:00 & 13.00 uur weer terug in Wijk bij Duurstede.

Download hier voor de korte route
Download hier de middenlange route
Download hier de lange route

Aanmelden voor dit evenement is niet verplicht maar wel erg handig. Wij kunnen dan een inschatting maken van het aantal deelnemers.
Vul onderstaande formulier in om jouw deelname te bevestigen.

Iedereen een sportieve en vooral gezellige dag gewenst.
Wil van ‘t Erve

AANMELDEN

Ik neem zaterdag 26 september deel aan de sluitingstocht 2020.

Uw naam (verplicht)

Klik hierboven voor de route naar de verzamelplaats

TROTS OP ONZE SPONSOREN