RideSolo#1

RIDE SOLO, BE CAREFUL, STAY HEALTHY #1

Ride solo, be careful, stay healthy #1

Corona houdt Nederland steeds meer in zijn greep; dat gaat ook aan RTC Duurstede en haar leden niet ongemerkt voorbij. Gelukkig is, voor zover ons bekend iedereen nog gezond, hopelijk houden we dat zo!!
Onze eerdere oproep (conform de NTFU) aan eenieder om haar/zijn verantwoordelijkheid te kennen en daarnaar te handelen wordt heel goed opgevolgd; geen groepjes in vertrouwde RTC-outfit “gespot”. Uit de verschillende Strava-feeds kunnen we concluderen dat veel van onze leden er afgelopen 1,5 week solo op uit zijn geweest.
Want nu geldt tot zeker tot 1 juni: ride solo.

Gelukkig kun je tijdens een solorit ook een frisse neus halen; zeker nu het mooie weer er aan komt. Graag delen we dit artikel met tips voor je solorit (artikel Fietssport.nl 7 tips voor je solorit)

Wil je in jouw solorit of -training toch een competitie-element dan is SoloRide misschien iets voor jou. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers, de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen. Via je gefietste kilometers, binnen of buiten, zamel je geld in om de onderzoekers van het Erasmus MC te ondersteunen die keihard werken aan een vaccin tegen het coronavirus. Soloride.nl

Reikhalzend kijkt iedere wielerliefhebber aan het einde van de winter niet alleen uit naar de 1e dag dat zij/hij zelf op pad kan, maar ook de tijd van de voorjaarsklassiekers. Allen de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne werden nog verreden. Voor alle andere klassiekers moeten we teugvallen op onze herinnering.
We hebben 2 mooie documentaires voor je gevonden:
Milan-San Remo een special aflevering van Holland Sport; de PrimaVera vastgelegd door Wilfred de Jong

De Hoogmis 2017, “vers van de pers”
Wist iemand vooraf van Coryn Rivera en hoe de Belgisch kampioen solo over de meet komt……?

BUITENTRAINEN #RIDESOLO

Trainen met Bea

Bea maakt voor de RTC damestrainingen onder de naam “Virtuele SOLO Clinic” leuke en inspirerende video’s. Ook voor de heren van RTC een leuke inspiratiebron!

BINNENTRAINEN #RIDESOLO

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.

Was ‘t niet Joop! Die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven op, maar vooral ook naast de fiets.

De best beluisterde wielerpodcast wordt gemaakt door Laurens ten Dam en Stefan Bolt.

Lives low ride fast

De podcast Arriere de la Course gaat over wielrennen, besproken vanuit het oogpunt van drie wielergekken die alles volgen vanaf de bank dicht voor de TV. Of het nu gaat om de kanshebbers voor de Tour de France, de winnaar van de Giro/Giro Rosa, de nieuwe wereldkampioen bij het veldrijden, onze held; Remco Evenepoel of de kanshebbers voor Vlaanders mooiste, bij Arriere de la Course ben je voor de gezelligste wielerpraat aan het juiste adres. Met in de hoofdrollen; Michiel Beemster, Wilco Kenter en (wielerprof) Peter Koning.

Arriere de la course

Outskirts: Route 66
Over de meest bekende snelweg. Van A naar B, gewoon omdat het kan!

#RondeTreasures: De Ronde 102 – Behind the scenes.
Een supermooie en unieke terugkijk op de Ronde van Vlaanderen van 2018.

Een mooie compilatie over het voorjaar 2019 van Mathieu van der Poel.

VERTEL HET ONS

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend

MET DANK AAN

GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!

Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.