Info

RTC lidmaatschap,

Als lid van RTC Duurstede kun je meedoen aan al onze activiteiten o.a. trainingsinstructie, avondenritten, weekendritten, ATB, winterspinning en (meerdaagse) evenementen in binnen en buitenland.

Om de 3 jaar ontvangen alle leden een uitgebreid kledingpakket dat mede mogelijk wordt gemaakt door onze sponsoren. Wordt je lid in de tussenliggende jaren dan ontvang je een basis pakket bestaande uit een zomershirt en een korte koersbroek. Extra kledingstukken kunnen mits voorradig tegen inkoopsprijs gekocht worden. Onze clubkleding wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, Rijwielpaleis Bilthoven, Healthcentre Fit4All Wijk bij Duurstede en Lobo sportswear.

RTC Duurstede is als vereniging aangesloten bij de NTFU. Met een NTFU lidmaatschap ontvang je o.a. korting bij deelname aan NTFU toertochten , kortingen op trainingen en clinics georganiseerd voor toerfietsers en ben je ook gelijk verzekerd.

RTC fietst op 3 verschillende niveaus:

De A-groep, deze groep fietst iedere dinsdag- en donderdagavond +/- 70 km. In het weekend wordt op zondag +/- 150 km gereden. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt rond 33km/u, stukken boven de 40 km/u zijn geen uitzondering.

De B-Groep, deze groep fietst iedere dinsdag- en donderdagavond +/- 60 km. In het weekend wordt op zaterdag +/- 130 km gereden. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt rond 30km/u, pieken liggen rond 35 km/u.

De C- groep, deze groep fietst op zaterdag een rondje van +/- 90 km. Een keer per maand is de “lange zaterdag” en fietsen ze een rit van +/-130 km De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt rond 26 km/u, pieken liggen rond 30 km/u.

RTC trainingsinstructie

Bij RTC Duurstede kun je, door een gecertificeerde NTFU trainer 10 weken gericht trainingen volgen met als doel leren effectiever en gevarieerder trainen. De trainingen zullen zo opgebouwd worden dat intensiteit samenvalt met het verloop van het seizoen. Deze training kunnen bovendien een aanvulling zijn op je eigen trainingsprogramma en doelen.

Gedragscode RTC Duurstede, Alle leden fietsen met helm, alle leden houden zich aan de verkeersregels en alle leden respecteren andere weggebruikers.

Wil je een keer vrijblijvend meerijden of meer informatie over onze vereniging, dan kun je mailen naar info@rtcduurstede.nl

Lid worden,

De kosten voor het lidmaatschap in 2018 bedragen € 96,-.

Aanmelden doe je door te mailen naar info@rtcduurstede.nl

RTC bestuur,

Renze de Boer: Voorzitter

Fred Huismans: Penningmeester

Hans Spenkelink: Tour-activiteitencommissie & Sponsoring

Henk-Jan van Zwieten: Secretaris / Ledenadministratie

Lex van Deijnen: Communicatie & PR

 

 

RTC geschiedenis,

De RTC (Ren en Toerclub) Duurstede bestaat sinds 1981 en is gevestigd in Wijk bij Duurstede. In het verleden was deze plaats erg belangrijk in de wielersport, omdat hier de Nederlandse Clubkampioenschappen werden verreden. Omdat het in onze regio te gevaarlijk werd zijn deze kampioenschappen medio de jaren zeventig verhuist naar Dronten. Na een vrij lange tijd moest de wielersport weer terugkomen in Wijk. Het werd dus tijd voor een nieuwe club in Wijk bij Duurstede.

Uiteindelijk zijn we begonnen als toerclub, maar zochten aansluiting bij de KNWU omdat deze zowel wedstrijd als toerverenigingen liet aansluiten. In eerste instantie waren we niet echt gericht op de wedstrijden, maar in ons oprichtingsjaar werd er al gelijk een Ronde van Wijk georganiseerd. Dit was de aanzet tot maar liefst de organisatie van totaal 25 van deze jaarlijkse wedstrijden.

Maar zoals al vermeld waren we hoofdzakelijk een toerclub. In de beginjaren organiseerden we op jaarbasis een 10 tal toertochten, maar door de hevige concurrentie van de nabij gelegen Driebergse Toer Club was dit voor ons geen optie om hier mee door te gaan. Op dit moment zijn we een club die in eigen beheer een aantal evenementen organiseert voor eigen leden. Dit zijn onder andere binnen en buitenlandtochten op de racefiets maar ook met de ATB’s gaan we altijd een weekend er op uit. We rijden ieder jaar de Mergellandroute in Limburg. Verder doen we nog een aantal leuke activiteiten en in de wintermaanden doen we aan spinning. Verder fietsen we op een aantal dagen in de week op 3 niveaus. De zaterdagmorgen is het de B & C groep, de zondagmorgen is voor de snelle A groep. In de zomermaanden rijden we ook op een aantal doordeweekse avonden. In de winter rijden we met onze ATB’s op de Utrechtse Heuvelrug en gaan we gezamenlijk spinnen. Kortom veel variatie op de fiets binnen de RTC Duurstede.

RTC Duurtstede werkt ook mee aan de organisatie van de Tour d’Utrecht.