Info

RTC lidmaatschap,
Als lid van RTC Duurstede kun je meedoen aan al onze activiteiten o.a. trainingsinstructie, avondenritten, clinics, weekendritten, ATB, winterspinning en (meerdaagse) evenementen in binnen en buitenland.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen €96,- per jaar.
Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december).
Er is ook de mogelijkheid om “September lid” te worden, dit lidmaatschap loopt van september tot december het opvolgend jaar (16 maanden) en kost €144,-

Kleding
Kleding is inbegrepen bij de kosten van het lidmaatschap.
Alle leden ontvangen om de 3 jaar een uitgebreid kledingpakket ter waarde van ruim €200,- Dit kledingpakket geeft het gehele jaar door de bescherming en comfort die je van goede kleding verwacht. Wordt je lid in de tussenliggende jaren dan ontvang je een basis pakket bestaande uit een zomershirt en een korte koersbroek. Extra kledingstukken kunnen mits voorradig tegen inkoopsprijs worden aangeschaft.

NTFU
RTC Duurstede is als vereniging aangesloten bij de NTFU. Als lid van RTC Duurstede ben je dus ook lid van de NTFU. Met een NTFU lidmaatschap ontvang je o.a. korting bij deelname aan NTFU toertochten , kortingen op trainingen en clinics georganiseerd voor toerfietsers. Tevens ontvang je 6x per jaar Fietssport Magazine en is je fiets verzekerd.

Onze sponsoren,
Vanaf 2019 fietsen wij in de kleding van Bioracer,
Door onze sponsoren Rijwielpaleis Bilthoven, Fit4All, Plinten en Profielen Centrale is het mogelijk de leden van RTC Duurstede tegen zeer gunstige tarieven te voorzien van kleding.

Opzeggen lidmaatschap
Het beëindigen van het lidmaatschap dient vóór 1 december van het lopende jaar doorgegeven te zijn aan de secretaris.

RTC fietst op 4 verschillende niveaus.
De A groep is de snelste groep en de C groep de minst snelle groep. De D groep is “ladies only”.

RTC-A

De A-Groep, deze groep fietst iedere dinsdag- en donderdagavond +/- 70 km. In het weekend wordt op zondag +/- 150 km gereden. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt tussen 32-35 Km/u, stukken boven de 40 km/u zijn geen uitzondering. Klik op het logo voor meer info.

RTC B

De B-Groep, deze groep fietst iedere dinsdag- en donderdagavond een gezamelijke rit van +/- 60 km.
In het weekend hebben wij de “zaterdag B” en de “zondag B”.
De zaterdag B fietst +/- 150 km. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt tussen 31-33 Km/u, pieken ‘tot en met’ 38 Km/u
De zondag B fietst +/- 130 km. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt tussen 29-31 Km/u, pieken ‘tot en met’ 35 Km/u.
Klik op het logo voor meer info.

RTC C

De C-Groep, deze groep fietst op zaterdag een rondje van +/- 90 km. Een keer per maand is de “lange zaterdag” en fietsen ze een rit van +/-130 km. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt tussen 25-28 Km/u, pieken ‘tot en met’ 31 Km/u. Klik op het logo voor meer info.

RTC D

D-Groep, De dames groep fietst op woensdagavond een rondje van +/- 45 km en regelmatig spreken wij via WhatsApp ook in het weekend af. De gemiddelde snelheid (bij thuiskomst) ligt rond de 25 Km/u, pieken ‘tot en met’ 30 Km/u. Klik op het logo voor meer info.

RTC MTB logo

Zaterdag MTB & CX,

Tijdens de wintermaanden (oktober tot maart) gaan de leden van RTC de bossen in op MTB of CX (cyclocrosser).

Wekelijks rijdt RTC Duurstede een ritje door de bossen van de Utrechtse heuvelrug waar prachtige en goed onderhouden parcoursen liggen. Klik op het logo voor meer info.

RTC Trainingen
Wij organiseren voor alle RTC leden die hier behoefte aan hebben trainingen. Klik op het foto voor meer info.

NTFU fietstrainer Gerard geeft aanwijzingen.

Startlocatie
Alle activiteiten (mits anders aangeven) starten vanaf de verzamelplaats Fit4All. Zandweg 13-15, Wijk bij Duurstede.
In april en september starten de avondritten om 18:30 uur. De andere maanden om 19 uur. Klik op het foto voor meer info.

Alle groepen vertrekken vanuit Fit4All

Spinning
Van begin oktober tot eind maart gaan wij spinnen. Speciaal voor RTC Duurstede organiseert Fit4All tijdens de wintermaanden de “woensdagavond Spinning”. Deze spinning les duurt 1½ uur en het programma is meer gericht op fietsers en duursporters. Klik op de foto voor meer info.

RTC spinnen 17

Wegkapiteins

Wij rijden tijdens onze ritten onder begeleiding van wegkapiteins die samen met de fietsers zorg dragen voor de veiligheid, gedrag en route.

Omdat RTC Duurstede het belangrijk vind dat onze leden veilig onderweg zijn fietsen alle groepen onder begeleiding van een of meerdere wegkapiteins.
Onze wegkapiteins hebben met certificaat via de Wieleracademie succesvol de opleiding Wegkapitein afgerond.
Wieleracademie.nl is het samenwerkingsverband tussen de Wielerbonden KNWU en NTFU. Het doel van de samenwerking is het gericht, maar toegankelijk, opleiden van sportkader in de wielersport.

Onze wegkapiteins houden toezicht op de veiligheid van de groep, hanteren onze gedrags-en-veiligheidscode, zetten routes uit en zien toe op de snelheid van de groep.
Tijdens het jaarlijks WK overleg evalueren de wegkapiteins hun ervaringen met elkaar en worden afspraken daar waar nodig bijgesteld.

RTC Duurstede bestuurssamenstelling:

Renze de Boer

Renze stuurt als een ware wegkapitein het RTC peloton in de goede richting.

Renze de Boer tussen de sponsoren tijdens het ondertekenen van de nieuwe contracten.
Renze de Boer tussen de sponsoren tijdens het ondertekenen van de nieuwe contracten.

Harrie Lantinga
Harrie regelt de financiën, mede door Harrie hebben wij budget om tijdens de clubactiviteiten de leden te verwennen op koffie met gebak.

Harrie, bezuinigd zelf op het materiaal :)
Harrie, bezuinigd zelf op het materiaal 🙂

Lisette Martens
Alleen maar rondjes om de Kerk zou iets te makkelijk zijn, Lisette verzorgt een uitgebreid pakket aan activiteiten waardoor onze leden iedere maand de keuze hebben om deel te namen aan een leuke rit of activiteit.

Lisette is ook zeer actief als Spinning instructrice
Lisette is ook zeer actief als Spinning instructrice

Henk Jan van Zwieten
Eigenlijk alles dat binnen het bestuur genotuleerd, uitgewerkt in-uitgeschreven moet worden komt uit de digitale pen van Henk Jan.

Henk-Jan in zijn beklimming van de Mont Ventoux tijdens Tour for Life
Henk-Jan in zijn beklimming van de Mont Ventoux tijdens Tour for Life

Lex van Deijnen
Dankzij Lex staan niet alleen hier, maar ook op alle andere media en sociale kanalen van RTC Duurstede letters en foto’s in (meestal) begrijpelijke volgorde.

Lex tijdens een vakantierit in Italie.
Lex tijdens een vakantierit in Italie.
6ea028f0-92a1-4041-b729-399ee77b7638

RTC geschiedenis,

De RTC (Ren en Toerclub) Duurstede bestaat sinds 1981 en is gevestigd in Wijk bij Duurstede. In het verleden was deze plaats erg belangrijk in de wielersport, omdat hier de Nederlandse Clubkampioenschappen werden verreden. Omdat het in onze regio te gevaarlijk werd zijn deze kampioenschappen medio de jaren zeventig verhuist naar Dronten. Na een vrij lange tijd moest de wielersport weer terugkomen in Wijk. Het werd dus tijd voor een nieuwe club in Wijk bij Duurstede.

Uiteindelijk zijn we begonnen als toerclub, maar zochten aansluiting bij de KNWU omdat deze zowel wedstrijd als toerverenigingen liet aansluiten. In eerste instantie waren we niet echt gericht op de wedstrijden, maar in ons oprichtingsjaar werd er al gelijk een Ronde van Wijk georganiseerd. Dit was de aanzet tot maar liefst de organisatie van totaal 25 van deze jaarlijkse wedstrijden.

Maar zoals al vermeld waren we hoofdzakelijk een toerclub. In de beginjaren organiseerden we op jaarbasis een 10 tal toertochten, maar door de hevige concurrentie van de nabij gelegen Driebergse Toer Club was dit voor ons geen optie om hier mee door te gaan. Op dit moment zijn we een club die in eigen beheer een aantal evenementen organiseert voor eigen leden. Dit zijn onder andere binnen en buitenlandtochten op de racefiets maar ook met de ATB’s gaan we altijd een weekend er op uit. We rijden ieder jaar de Mergellandroute in Limburg. Verder doen we nog een aantal leuke activiteiten en in de wintermaanden doen we aan spinning. Verder fietsen we op een aantal dagen in de week op 3 niveaus. De zaterdagmorgen is het de B & C groep, de zondagmorgen is voor de snelle A groep. In de zomermaanden rijden we ook op een aantal doordeweekse avonden. In de winter rijden we met onze ATB’s op de Utrechtse Heuvelrug en gaan we gezamenlijk spinnen. Kortom veel variatie op de fiets binnen de RTC Duurstede.

clubkleding2